Artikel 2 Archiefregeling 2009

Uit ArchiefWiki
Versie door Gjmblom (overleg | bijdragen) op 11 jul 2012 om 16:46 (Nieuwe pagina aangemaakt met '==Tekst== '''Artikel 2. Gelijkstelling technische producteisen en particuliere normen''' <ol start="1"> <li>Met de in deze regeling genoemde technische producteisen...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tekst[bewerken]

Artikel 2. Gelijkstelling technische producteisen en particuliere normen

  1. Met de in deze regeling genoemde technische producteisen worden gelijkgesteld technische producteisen die worden gesteld in een andere lidstaat van de Europese Unie, in een staat die partij is bij de overeenkomst inzake de Europese Economische Ruimte, dan wel in Turkije, en die ten minste een gelijkwaardige productkwaliteit waarborgen.
  2. Met de in deze regeling genoemde normen, uitgegeven door het Deutsches Institut für Normung, de International Organization for Standardization en het Nederlands Normalisatie-Instituut, worden gelijkgesteld nieuwere versies van die normen, uitgegeven door de betreffende organisaties.


Toelichting[bewerken]

Het eerste lid bevat een ‘bepaling van wederzijdse erkenning’. Deze bepaling houdt verband met het uitgangspunt dat lidstaten van de Europese Unie op grond van het EG-verdrag in beginsel producten en diensten tot hun markt dienen toe te laten die afkomstig zijn uit andere lidstaten en die daar overeenkomstig de in die andere lidstaat geldende regelgeving zijn vervaardigd of in de handel gebracht. Wederzijdse erkenning houdt in dat producten of diensten die weliswaar niet aan de nationale eisen voldoen, maar wel aan buitenlandse eisen die een gelijkwaardige bescherming bieden, moeten worden toegelaten.

Opmerkingen[bewerken]

vorige:
Artikel 1
Archiefregeling 2009
H1 Algemeen
volgende:
Artikel 3