Hoofdmenu openen

Bewerken van Balans

Waarschuwing: U bent niet aangemeld. Uw IP-adres zal voor iedereen zichtbaar zijn als u wijzigingen op deze pagina maakt. Wanneer u zich aanmeldt of een account aanmaakt, worden uw bewerkingen aan uw gebruikersnaam toegeschreven, naast andere voordelen.

Deze bewerking kan ongedaan gemaakt worden. Hieronder staat de tekst waarin de wijziging ongedaan is gemaakt. Controleer voor het opslaan of het resultaat gewenst is.

This page supports semantic in-text annotations (e.g. "[[Is specified as::World Heritage Site]]") to build structured and queryable content provided by Semantic MediaWiki. For a comprehensive description on how to use annotations or the #ask parser function, please have a look at the getting started, in-text annotation, or inline queries help pages.

Huidige versie Uw tekst
Regel 8: Regel 8:
 
''Bron''
 
''Bron''
 
* [[ANV]], lemma 75.
 
* [[ANV]], lemma 75.
 
  
 
====Lexicon van Nederlandse Archieftermen (1983)====
 
====Lexicon van Nederlandse Archieftermen (1983)====
Regel 14: Regel 13:
  
 
''Toelichting''
 
''Toelichting''
* Vroeger vormden de proefbalans en saldibalans voorstadia van de ''balans''. Tegenwoordig stelt men een kolommenbalans samen, waarop zowel de proef- en saldibalans voorkomen alsmede de gegevens voor de balans en [[winst- en verliesrekening]].
+
* Vroeger vormden de proefbalans en saldibalans voorstadia van de ''balans''. Tegenwoordig stelt men een klommenbalans samen, waarop zowel de proef- en saldibalans voorkomen alsmede de gegevens voor de balans en [[winst- en verliesrekening]]. Het Wetboek van Koophandel 1838 verplichtte de ondernemer een balansboek aan te leggen, welke verplichting bij de wijziging van 1922 kwam te vervallen. In het balansboek diende jaarlijks de [[inventaris]] en de balans van de onderneming te worden afgeschreven. In dit [[register]] kan men ook [[winst- en verliesrekening|winst- en verliesrekening]] aantreffen.
* Het Wetboek van Koophandel 1838 verplichtte de ondernemer een balansboek aan te leggen, welke verplichting bij de wijziging van 1922 kwam te vervallen. In het balansboek diende jaarlijks de [[inventaris]] en de balans van de onderneming te worden afgeschreven. In dit [[register]] kan men ook [[winst- en verliesrekening]]en aantreffen.
 
  
 
''Overgenomen uit''
 
''Overgenomen uit''
 
* [[Lexicon]], lemma 58.
 
* [[Lexicon]], lemma 58.
 
  
 
====Archivistische terminologie (1975)====
 
====Archivistische terminologie (1975)====
Regel 26: Regel 23:
 
''Overgenomen uit''
 
''Overgenomen uit''
 
* [[AT1975]], lemma 32 bis.
 
* [[AT1975]], lemma 32 bis.
 
  
 
==Relaties==
 
==Relaties==
Regel 41: Regel 37:
  
 
==Voorbeeld==
 
==Voorbeeld==
 
[[Categorie:Terminologie]]
 
[[Categorie:AT1975]]
 
[[Categorie:Lexicon1983]]
 

Let op: alle bijdragen aan ArchiefWiki worden geacht te zijn vrijgegeven onder de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen (zie ArchiefWiki:Auteursrechten voor details). Als u niet wilt dat uw tekst door anderen naar believen bewerkt en verspreid kan worden, kies dan niet voor "Pagina opslaan".
Hierbij belooft u ons tevens dat u deze tekst zelf hebt geschreven of overgenomen uit een vrije, openbare bron.
Gebruik geen materiaal dat beschermd wordt door auteursrecht, tenzij u daarvoor toestemming hebt!

Annuleren Hulp bij bewerken (opent in een nieuw venster)