Migratie: verschil tussen versies

Uit ArchiefWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 35: Regel 35:
 
[[Categorie:Terminologie]]
 
[[Categorie:Terminologie]]
 
[[Categorie:Materieel beheer]]
 
[[Categorie:Materieel beheer]]
 +
[[Categorie:Remano]]

Versie van 4 feb 2011 om 19:51

Omschrijving

Archiefterminologie

Het overzetten van digitale documenten naar een ander digitaal informatiesysteem met behulp van speciale computerprogrammatuur onder behoud van authenticiteit.

Toelichting

  • Migratie, waarbij zo nodig conversie wordt toegepast, kan noodzakelijk zijn bij veroudering van computerprogrammatuur en apparatuur, bij het uitwisselen van documenten tussen niet automatisch communicerende digitale systemen en bij het overzetten van bestanden op elektromagnetische gegevensdragers naar optische gegevensdragers. Vaak zal daarbij herformateren (zie onder gegevensdrager) en conversie noodzakelijk zijn. Speciaal ontwikkelde programmatuur is in het algemeen onmisbaar voor het behoud van de authenticiteit.

Bron

  • ANV, lemma 163.

NEN-ISO 15489

handeling waarbij archiefbescheiden worden overgezet van het ene systeem naar het andere, met behoud van hun authenticiteit, integriteit, betrouwbaarheid en bruikbaarheid

Bron

Remano

Proces waarbij archiefdocumenten worden overgezet van het ene systeem naar het andere, met behoud van hun authenticiteit, integriteit, betrouwbaarheid en bruikbaarheid.

Bron


Relaties

Externe verwijzingen

Voorbeeld