Overleg gebruiker:Christian.van.der.ven: verschil tussen versies

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 57: Regel 57:
 
:Ja, ik zag de wijziging langskomen. Denk je ook niet dat het zo beter is? Trouwens (sorry, je vindt me vast een zeur) we hebben in andere gevallen dit soort pagina's niet genoemd 'Archief X', maar 'Gemeente X', omdat we in principe pagina's de naam geven van de instelling (en bij een gemeente is dat dus, in dit geval... Gemeente Katwijk). Het 'Archief' is door Jules Lauwerier maar standaard ingevuld voor de kaart, zodat duidelijk was dat de gemeente nog aan een archief gekoppeld moest worden.
 
:Ja, ik zag de wijziging langskomen. Denk je ook niet dat het zo beter is? Trouwens (sorry, je vindt me vast een zeur) we hebben in andere gevallen dit soort pagina's niet genoemd 'Archief X', maar 'Gemeente X', omdat we in principe pagina's de naam geven van de instelling (en bij een gemeente is dat dus, in dit geval... Gemeente Katwijk). Het 'Archief' is door Jules Lauwerier maar standaard ingevuld voor de kaart, zodat duidelijk was dat de gemeente nog aan een archief gekoppeld moest worden.
 
:En ik zit nog te twijfelen over plaatsen van prikkers op de kaart. Tot nu toe hebben we op de kaart alleen 'archiefinstellingen' en 'archieforganisaties' geplaatst. Maar misschien moeten we de gemeentes die archief beheren er dan ook maar gewoon opzetten, zoals jij nu met Katwijk hebt gedaan. Ik zal Tom eens vragen of die prikkers een andere kleur kunnen krijgen. [[Gebruiker:Christian.van.der.ven|Christian.van.der.ven]] 20 mrt 2011 19:17 (UTC)
 
:En ik zit nog te twijfelen over plaatsen van prikkers op de kaart. Tot nu toe hebben we op de kaart alleen 'archiefinstellingen' en 'archieforganisaties' geplaatst. Maar misschien moeten we de gemeentes die archief beheren er dan ook maar gewoon opzetten, zoals jij nu met Katwijk hebt gedaan. Ik zal Tom eens vragen of die prikkers een andere kleur kunnen krijgen. [[Gebruiker:Christian.van.der.ven|Christian.van.der.ven]] 20 mrt 2011 19:17 (UTC)
 +
 +
===Kaart Utrecht===
 +
Tot het werkgebied van het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard behoren, naast Woerden en Montfoort (blauw gekleurd) ook Lopik, Oudewater en IJsselstein (nu groen gekleurd). Deze 3 laatste gemeenten dienen dan ook dezelfde kleur te hebben als de 2 eerst genoemde.
 +
 +
===Kaart Zuid-Holland===
 +
De naam van de per 1-1-2011 samengevoegde gemeenten Bodegraven en Reeuwijk is (voorlopig) Bodegraven-Reeuwijk. De archieven van deze v.m. gemeenten worden beheerd door het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard in Woerden.
 +
Is het mogelijk de kleur van de gemeente Reeuwijk-Bodegraven dezelfde kleur te geven als die van de gemeenten die in de provincie Utrecht binnen het werkgebied van het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard vallen ?
 +
 +
Wolter van de Wetering, adjunct-streekarchivaris RHC Rijnstreek en Lopikerwaard (wetering.w@woerden.nl)
  
 
== Kaart Groningen ==
 
== Kaart Groningen ==

Versie van 3 mei 2011 om 09:19

Welkom

Welkom op mijn overlegpagina! Zet hier vooral alles neer wat je aan me kwijt wilt aangaande de ArchiefWiki. Per onderwerp graag een kopje en liefst ook even je reacties ondertekenen met vier tildes. Alvast bedankt!

Reacties

Kaart Limburg

heb een bericht met een kaartje van Limburg geplaatst op archief2.0, had hier problemen met uploaden. Daar tevens de vraag gesteld naar criteria voor grijze en witte gemeenten.

Heb de categoriepagina van Limburg ook aangepast, ben wel voorstander van het behoud van de googlekaart. zijn twee verschillende diensten. leek me zo mooier dan die lange kaarten onder elkaar.

Kwam er bij de pagina van het Regionaal Historisch Centrum Limburg achter dat ze daar alle gemeentes van Limburg bij hebben gezet onderaan, is toch wat verwarrend, denk ik.

Ev 20 nov 2010 13:35 (UTC)

Ik zag dat op je vraag naar de criteria al was geantwoord, dus zodirect zal ik een kaartje inkleuren.
Voor alle andere provincies had ik de oude Google-kaarten al onzichtbaar gemaakt, door ze tussen commentaartekens te zetten, maar we kunnen ze snel weer terughalen natuurlijk. Niet van alle provincies passen overigens de kaarten zo netjes naast elkaar als van Limburg, maar misschien dat jij daar per pagina een mouw aan kunt passen, door te kijken wat het mooiste is?
En inderdaad, bij het RHC Limburg moeten alleen de gemeentes vermeld worden waarvan de gemeentelijke archieven ook daadwerkelijk daar worden beheerd. Voor de rest gaat het namelijk om provinciale archieven.
Bedankt voor de hulp! Christian.van.der.ven 21 nov 2010 08:48 (UTC)


Kaart werkgebied Stadsarchief Amsterdam

Hoi, vanuit de cursus 23 archiefdingen ben ik wat gaan uitproberen op deze wiki. Ik heb een j-pegje gemaakt van het werkgebied van het stadsarchief amsterdam (Amsterdam, Amstelveen en Ouder-Amstel). Overigens werkt de link naar jouw overlegpagina vanuit de uitleg over het inkleuren van kaartjes niet. (gelukkig zijn er meer wegen die naar Rome leiden)

Werkgebied stadsarchief amsterdam.jpg
Hee, leuk dat je op deze manier met de cursus bezig bent geweest! Ook als de cursus is afgelopen kun je trouwens aan de ArchiefWiki blijven sleutelen. ;-) En bedankt voor de kaart. Ik zal vanavond een 'netexemplaar' maken en deze uploaden naar de wiki en zetten bij de pagina van het Stadsarchief Amsterdam.
Overigens heb ik de link naar mijn overlegpagina nog eens gecontroleerd, maar het lijkt gewoon goed te werken... Welke bedoel je precies? Christian.van.der.ven 21 dec 2010 07:15 (UTC)
Net toen ik aan het kaartje voor Amsterdam begon, zag ik dat iemand anders álle Noord-Hollandse archiefdiensten aan de blanco kaart aan het koppelen was. Dus met een beetje mazzel kan ik binnenkort de héle kaart van Noord-Holland inkleuren - Amsterdam is al klaar. ;-) Dat wacht ik even af.
Maar misschien wilde je een apart kaartje voor de pagina van het Amsterdamse archief? Want dan kleur ik er natuurlijk eentje speciaal voor onze hoofdstad in. Christian.van.der.ven 23 dec 2010 14:16 (UTC)

Ik zie dat N-Holland idd al helemaal op de kaart staat :). Ik weet trouwens al wat er aan de hand is met die link, in het begin dacht ik dat ik op iemand z'n naam moest klikken voor overleg (en de naam-pagina bestaat vaak niet). Later kwam ik er achter dat ik op "overleg" moest klikken. En ik snap nu ook hoe ik netjes kan ondertekenen: Anje 26 dec 2010 10:25 (UTC) (Merry Christmas)

En door een dubbele punt te gebruiken vooraan je alinea kun je je tekst (reactie) laten inspringen onder de vorige tekst. Meerdere dubbele punten achter elkaar betekent meer inspringen en zo onstaan, samen met het ondertekenen, overzichtelijke discussiedraadjes.
Overigens had ikzelf per abuis niet helemaal netjes gehandeld, want ik had jouw gebruikerspagina gebruikt voor overleg, terwijl daar dus de overlegpagina voor bedoeld is. Beide bestonden overigens (nog) niet. Voel je in ieder geval vrij om je gebruikerspagina aan te passen en mijn berichten van daar te verwijderen of te verplaatsen naar je overlegpagina. Voor zover ik zelf nog geen gebruikerspagina heb, zal ik die eens gaan aanmaken nu. Tot slot: insgelijks prettige feestdagen! Christian.van.der.ven 26 dec 2010 11:02 (UTC)

Kaart Friesland

Ik weet niet hoe ik een kaart van Friesland zou moeten 'inkleuren', maar op www.friesarchiefnet' zijn de archieven in Friesland te vinden, zie http://www.friesarchiefnet.nl/index.php?option=com_archiefnet_contact&view=category&catid=19&Itemid=91

Jeanine Otten, werkz als beheerder statisch archief Harlingen in het Hannemahuis, centrum voor Harlinger cultuur en historie.

Thuis: jeanine.otten@gmail.com

Bedankt, Jeanine! Friesland is niet de meest ingewikkelde provincie waar het archieven betreft: allemaal 'witte vlekken' op Leeuwarden en het noordoosten na. Het kaartje is ingekleurd, de gemeenten op de kaart moeten nog wel gekoppeld worden aan de pagina's van de archiefdiensten (die misschien ook nog ingevoerd moeten worden), maar dat is voor een andere keer. Christian.van.der.ven 20 mrt 2011 08:07 (UTC)

Kaart Zuid-Holland

De archieven van de voormalige gemeente Rijnsburg, thans onderdeel van Katwijk, liggen in Leiden. In mijn schetskaartje had ik dus een gedeelte van Katwijk ingekleurd. Dat heb je niet overgenomen. Er is dus wel een - gedeeltelijke - samenwerking tussen Leiden en Katwijk. Archivarius 20 mrt 2011 09:42 (UTC)

Sorry Henny, dat had ik niet gezien. Misschien goed om hierover eens na te denken, want er zijn meer van dit soort 'gevallen'. De archieven van de voormalige gemeente Biezenmortel liggen bijvoorbeeld in Tilburg, terwijl die gemeente later is heringedeeld bij Haaren, waarvan de archieven op het BHIC worden bewaard. M.a.w.: de 'nieuwe archieven' van Biezenmortel (als onderdeel van Haaren) worden vanaf dan op het BHIC bewaard (nou ja, het is nog zo pril dat er nog niks van is overgedragen, maar goed).
Als ik op het kaartje de gemeentegrenzen ga intekenen, dan maak ik er eigenlijk een 'historisch kaartje' van. En we gaan in principe uit van de huidige gemeentelijke indeling. Zoals het kaartje nu is, klopt het eigenlijk ook wel: de archieven van de huidige gemeente Katwijk liggen in Katwijk. Misschien moeten we dan op de pagina van Katwijk zelf specificeren dat de archieven van de voormalige gemeente Rijnsburg in Leiden liggen? (En dus ook op de pagina van het BHIC aangeven dat de archieven van de voormalige gemeente Biezenmortel in Tilburg liggen.) Een soort 'Bijzonderheden'-sectie bij het werkgebied?
Daarnaast is er nog het idee - wordt aan gewerkt - om voor iedere (voormalige) gemeente een lemmaatje aan te maken met informatie over de herindelingen en het archief. Dan zou daar ook meteen van Rijnsburg vermeld worden dat het archief in Leiden ligt.
Wat vind je daarvan? Christian.van.der.ven 20 mrt 2011 10:09 (UTC)

De witte vlekken hebben geen pagina, omdat er geen archiefdiensten zijn. Dus eerst moet er een pagina gemaakt worden van deze gemeenten. Is dat de bedoeling? Verder betwijfel ik of het lukt om van elke voormalige gemeente een lemmaatje te maken. Dat zijn er nl. wel erg veel. En zóveel inkloppers hebben we nu ook weer niet. Archivarius 20 mrt 2011 13:32 (UTC)

Van een aantal provincies zijn al pagina's voor de 'witte vlekken' aangemaakt, want die archieven liggen dan toch ook ergens (meestal op het gemeentehuis). Volgens mij is dit in Zeeland al gebeurd. In de werklijst geef ik Heerenveen als voorbeeld.
En al die lemmaatjes, da's inderdaad veel werk. Maar Bennie is aan het kijken of hij een database met deze gegevens kan importeren (of toch tenminste met een deel van de gegevens). Christian.van.der.ven 20 mrt 2011 13:43 (UTC)

Katwijk heb ik opgelost in de door jou aangegeven richting. Ik heb dus ook een pagina voor Katwijk aangemaakt. Archivarius 20 mrt 2011 15:06 (UTC)

Ja, ik zag de wijziging langskomen. Denk je ook niet dat het zo beter is? Trouwens (sorry, je vindt me vast een zeur) we hebben in andere gevallen dit soort pagina's niet genoemd 'Archief X', maar 'Gemeente X', omdat we in principe pagina's de naam geven van de instelling (en bij een gemeente is dat dus, in dit geval... Gemeente Katwijk). Het 'Archief' is door Jules Lauwerier maar standaard ingevuld voor de kaart, zodat duidelijk was dat de gemeente nog aan een archief gekoppeld moest worden.
En ik zit nog te twijfelen over plaatsen van prikkers op de kaart. Tot nu toe hebben we op de kaart alleen 'archiefinstellingen' en 'archieforganisaties' geplaatst. Maar misschien moeten we de gemeentes die archief beheren er dan ook maar gewoon opzetten, zoals jij nu met Katwijk hebt gedaan. Ik zal Tom eens vragen of die prikkers een andere kleur kunnen krijgen. Christian.van.der.ven 20 mrt 2011 19:17 (UTC)

Kaart Utrecht

Tot het werkgebied van het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard behoren, naast Woerden en Montfoort (blauw gekleurd) ook Lopik, Oudewater en IJsselstein (nu groen gekleurd). Deze 3 laatste gemeenten dienen dan ook dezelfde kleur te hebben als de 2 eerst genoemde.

Kaart Zuid-Holland

De naam van de per 1-1-2011 samengevoegde gemeenten Bodegraven en Reeuwijk is (voorlopig) Bodegraven-Reeuwijk. De archieven van deze v.m. gemeenten worden beheerd door het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard in Woerden. Is het mogelijk de kleur van de gemeente Reeuwijk-Bodegraven dezelfde kleur te geven als die van de gemeenten die in de provincie Utrecht binnen het werkgebied van het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard vallen ?

Wolter van de Wetering, adjunct-streekarchivaris RHC Rijnstreek en Lopikerwaard (wetering.w@woerden.nl)

Kaart Groningen

Op de kaart van Groningen staat de gemeente Oldambt niet genoemd maar wel getekend. De voormalige gemeenten Scheemda, Winschoten en Reiderland komen op verschillende plekken binnen die nieuwe gemeente als plaatsnaam te voorschijn. Kun je dat aanpassen?

Dit heeft namelijk ook als gevolg dat bij de witte vlek code Scheemda staat genoemd ipv Oldambt.

Thanks in advance!

Follow up: volgens mij heb ik het zelf al opgelost. Het bleek eenvoudiger dan ik dacht. Maar toch bedankt :)

Fijn dat dingen al opgelost zijn, voordat ik ervan hoor. ;-) Korte toelichting: de kaarten geven de situatie van 2011 weer, terwijl voor de achterliggende coördinaten nog was uitgegaan van de gegevens van 2010. Na de herindelingen van 1 januari 2011 moesten dus de gemeentenamen van verschillende van die coördinaten/gebiedjes worden aangepast. In Brabant moest ik bijvoorbeeld "Lith" vervangen door "Oss", zodat je in het vlak van Oss niet aan de linkerkant "Lith" in de tooltip kreeg te zien. Voor Groningen moest dat dus nog gebeuren, blijkbaar. Alles opgelost - mooi zo! Christian.van.der.ven 9 apr 2011 13:53 (UTC)