Test

Uit ArchiefWiki
Versie door Ev (overleg | bijdragen) op 2 nov 2010 om 10:08
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Aanmaken nieuw artikel archiefinstelling

Vul de naam in van een archiefinstelling voor het aanmaken van een nieuw artikel:

<createarticle> type=createarticle preload=Template:Archiefinstelling buttonlabel=Aanmaken </createarticle>

archievenkaart met gemeenten

ZIE MIJN LAATSTE BIJDRAGEN AAN DE DISCUSSIE OP ARCHIEF2.0

n.b. voor provincies en waterschappen zou ik andere kaarten nemen.

Eerst geprobeerd met het bestand in originele formaat (Gemeenten 2010.png). als ik er geen 500px bij zet, wordt de kaart veel te groot. Door er 500 px bij te zetten gaat het denk ik mis met de imagemap coordinaten die zijn bepaald op basis van de originele grootte. Er zal voor een formaat moeten worden gekozen (beperkt door de breedte) en dat zal gebruikt moeten worden met de imagemap editor...

Gelderland is klaar....nu nog op de juiste pagina plaatsen.

Uitleg

Hoe heb ik onderstaande Imagemap gemaakt? Ik heb gebruik gemaakt van de externe Image map editor die speciaal de code voor een Imagemap voor Mediawiki genereerd. Er zijn ook veel andere editors om een Imagemap te maken maar die bieden dan de codes voor gebruik in html-pagina's. (zie de opties bij Output bij deze online editor, die blijkbaar ook wikicode kan maken). Ik heb nog niet gekeken naar conversieprogramma's die een bestaande 'html-imagemap' omzetten naar een 'wiki-Imagemap' maar die zijn er vast wel.

Zolang er geen bestaande Imagemap is, zul je volgens mij altijd handmatig de grenzen van de vlakken moeten bepalen (al daar zijn misschien ook weer tools voor....). Ik heb het op deze manier gedaan bij de kaart van Gelderland:

Eerst de kaart van het web uploaden (via deze link). Bij Name zet je de naam van het bestand: Werkgebied-2011-PR05-GL-gem-basic.png.

Vervolgens kun je met poly het vlak van een gemeente afbakenen; eerst Polygon aanklikken en vervolgens met de linkermuisknop puntjes zetten aan de grenzen van de gemeente; het vlak wordt wat donkerder. Als je de laatste punt gezet hebt, kun je bij Link de naam van het archief zetten en bij Title de naam van de gemeente. Die naam krijg je dan als alttekst met een link naar de archiefinstelling. Als je een gemeente klaar hebt, weer op Polygon klikken en je begint met de volgende gemeente.

Als je alle gemeenten (of degene die je dan gedaan wilt hebben) af hebt kopieer je de code die bij Imagemap extension code staat en plak je die in een artikel in de Archiefwiki. Als je een aanvulling hebt gemaakt hoef je alleen de regels van de nieuw toegevoegde gemeentes te kopieëren en die te voegen aan de al bestaande code van de betreffende kaart.

NijmegenBeuningenDrutenWest Maas en WaalWijchenHeumenUbbergenMillingen aan de RijnGroesbeekMaasdrielZaltbommelLingewaalLingewaardCulemborgGeldermalsenNeerijnenTielBurenNeder-BetuweWageningenOverbetuweRenkumArnhemRozendaalRhedenWestervoortDuivenRijnwaardenZevenaarDoesburgBronckhorstDoetinchemMontferlandOude IJsselstreekAaltenOost-GelreWinterswijkBerkellandBrummenZutphenLochemEdeScherpenzeelApeldoornVoorstEpeHeerdeHattemBarneveldNijkerkPuttenErmeloHarderwijkNunspeetElburgOldebroekWerkgebied-2011-PR05-GL-gem-basic.png
Over deze afbeelding