Archiefkok

Uit ArchiefWiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Archiefkok is een historicus en archivaris die werkt bij het Nationaal Archief en die in haar vrije tijd graag in de keuken staat.

In de archieven blijven ook sporen achter van eten in de vorm van menukaarten, recepten en soms hele kookboeken. Zo zijn er kookboekjes bewaard gebleven uit de Tweede Wereldoorlog, vol met adviezen om van de nood een deugd te maken. En vind je in de vele familie-archieven handgeschreven kookboeken waarin latere generaties hun opmerkingen hebben geschreven bij de recepten van hun voorouders.

De Archiefkok wil de smaken uit het archief graag weer tot leven brengen. Niet alleen om te weten wat onze voorouders aten, maar ook om hun gekoesterde recepten niet in de vergetelheid te laten raken. Ze zijn immers met zo veel zorg bewaard dat ze nu tot ons nationale erfgoed behoren. Daarom probeert ze de recepten zelf uit en noteert haar bevindingen in een blog. Alleen het recept zelf de bereiding zijn overgenomen in de Archiefwiki. Alle andere ervaringen zijn te vinden op de hierboven genoemde blog.